Login / Search
English
Čeština

Lucie Lukačovičová - Poslední bůh

Poslední bůh

 

Poslední bůh
Nakladatel : Klub Julese Verna 2019
ISBN 978-80-87246-55-9
Počet stran: 320
Vazba: pevná vazba, ebook
https://www.kosmas.cz/knihy/264205/posledni-buh/
Obálka: Jana Šteflová

Synopsis: Lov na boha neměl hrabě Sangatte vůbec v plánu. Naopak se domníval, že když se usadí v koloniální Indii, bude mít klid. Chtěl se věnovat svým vynálezům i tajemným technologiím ztraceným dávno předtím, než na indickou půdu vstoupili Britové. Společenskou nutnost se oženit vyřešil tím, že pojal za manželku nesmrtelnou elfku, která nemá lidské uvažování a požadavky. Nerušené bádání skončí ve chvíli, kdy Sangatte dostane zprávu od starého přítele, která rozpoutá dobrodružnou honičku napříč Indií. Vlaky chrlí páru, po nebi se prohánějí pirátské vzducholodě, dávají o sobě vědět skryté nelidské národy a ve stínech se shromažďují členové vražedné sekty, v jejímž čele má stanout poslední vtělení božstva.

Z interview Lucie: Jak už to u mých knih bývá, dá se číst různými způsoby. Například jako napínavý příběh z alternativního 19. století v Indii, kde není nouze o honičky, bitky se zákeřnými škrtiči, lety vzducholodí či jízdu paromobilem. Druhou část tvoří vztah dvou hlavních postav, který je poprvé za dobu jejich soužití podroben zkoušce: a hrdinové zjišťují, že ten druhý má úplně jiný náhled na svět. Myslím, že spousta z nás ve vztahu zažila ten pocit… A třetí je okno do indické historie a mytologie, do pověr a zvyků, které tam panovaly v 19. století, a většinou existují doposud.

Recenze:

https://www.fantasymag.cz/...unku-a-akcniho-dobrodruzstvi-ktere-se-vyrovna-zahranicnim-bestsellerum/

https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-lucie-lukacovicova-posledni-buh

http://www.sarden.cz/2019-08-21-1515/recenze-lucie-lukacovicova-posledni-buh

https://www.vanili.cz/...a-1384&fbclid=IwAR3ivr789WPJA9jIHGxqwNraAvKgczvkT1vO1NbmKv7eA55YYXxwuL8dbUg

http://lukbook.cz/recenze/posledni-buh-lucie-lukacovicova/

http://kniznidira.blog.cz/1909/vypravny-epos-carovnou-indii-s-prvky-steampunku-slape-jako-kapesni-hodinky

Interviews:

http://greenie.elist.sk/rozhovory/lucie-lukacovicova

http://lukbook.cz/rozhovory/rozhovor-s-lucii-lukacovicovou-autorkou-knihy-posledni-buh/?fbclid=IwAR230mdiHGAjnRfpzwAJhC4-t40VugqWN7mEkPp2RlEs86ta9yS5ZQrjIvU