Login / Search
English
Čeština

Cesta Rudé tanečnice

   
Lucie a Petra Lukačovičovy a kol. - Cesta Rudé tanečnice

1. díl - Epocha, Edice Pevnost, 2013 (1.) - brož., lesklý povrch, 240 str.
EAN:9788074251061
ISBN:978-80-7425-106-1

2. díl -Epocha, Edice Pevnost, 2013 (1.) - brož., lesklý povrch,  216 str.
EAN:9788074251702
ISBN:978-80-7425-170-2

Cesta Rudé tanečnice, díl první

Kapitán Vicente patří ke zkušeným námořníkům a také k těm, kdo přežili válku svobodného města Lekanty s Asmánskou říší. Vicente má teď před sebou plavbu s neznámým nákladem a za zády ošklivou minulost. Souhrou okolností na něj čeká podivný drahokam zvaný Rudá tanečnice, po němž mnozí touží. Mezitím se v Lekantě splétají intriky, v jejichž síti se zmítá Celandrina, dcera významného obchodníka obviněného z vraždy. Vicente může být dívčinou záchranou. A ona jeho smrtí.

Na povrch zvolna vyplouvají temná tajemství Celandrinina otce a jeho kontakty s vlivnými politiky i příslušníky podsvětí. Stejně tak zdánlivě dávno zapomenuté skutky stíhají kapitána Vicenteho. Ulicemi Lekanty se pohybují nekromanti, jichž se většina obyvatel štítí, ale jejichž radu mnozí vyhledávají. Na moři řádí Fratellanza, obávané bratrstvo pirátů. A sousední rozlehlá Asmánská říše začíná opět chřestit zbraněmi.

Dobrodružná kniha pěti autorů předkládá příběh o drahokamu, za který se platí cena v krvi místo ve zlatě, o osudech, které poznamená, o životech, které zachrání, i těch, které rozvrátí a zmaří.

Cesta Rudé tanečnice, díl druhý

Signor Torrenti, jeden z nejvlivnějších mužů v Lekantě, vžene kvůli staré zášti své město znovu do války s Asmánií. Všichni musí postupně volit, jak se k nadcházejícím krvavým událostem postaví. Drahokam Rudá tanečnice zatím putuje z jedné chladnoucí ruky do druhé, aby nakonec dočasně skončil u Paola Morina, šéfa lekantské vnitřní špionážní sítě. Pomůže tajemný kámen Morinovi k vítězství nad obávanou Rhiannou Salvatorou, soupeřkou, proti které všechny běžné postupy selhávají?

http://www.youtube.com/watch?v=l_-t0K452eo

Recenze Rudé tanečnice: http://literarnikoutek.blogspot.cz/2015/07/recenze-cesta-rude-tanecnice-cast-druha.html


Ze křtu "Rudé tanečnice"